Kihívás 2 lábon és 2 keréken

Az I. Válkörzés bemutatása előtte ejtsünk néhány szót az ötletadó, 2021. szeptember 4-ei „I. Jótékonysági Futás a váli játszótérért” eseményünkről.

Az eseményt a szülőfalunk igencsak elavult játszóterének felújítási vágya hívta életre. Néhány helybéli (főként kisgyermekes szülő) összefogott és egy nagyszabású rendezvény, valamint online megmozdulások (kerítés-örökbefogadás és licitek) keretében elindították a pénzgyűjtést.

A rendezvény nyitó eseménye a futás volt, ahol három távon indulhattak a nevezők: 800 m-en, 2 km-en és 5 km-en. Minden korábbi várakozásunkat felülmúlta, hogy végül 180-an álltak rajtvonalhoz, ahol nem volt ritka, hogy három generáció futott együtt.

Bár első ízben rendeztünk ilyen versenyt, igyekeztünk maximálisan megadni a módját: általunk épített rajt/cél kapuval, haladásjelző táblákkal, frissítő állomással, egészségügyi személyzettel, polgárőrök által biztosított helyszínnel, befutó csomaggal és éremmel. A befutó csomagot és az érem megvásárlását rokonaink, barátaink és helyi termelők/gyártók támogatták, így a teljes nevezési díjat a játszótérre tudtuk fordítani.

I. VÁLkörzés

A Vál Községi Sportbarátok Egyesülete keretében kívánjuk megrendezni az I. Válkörzés-t, amelyen a tavalyinál jóval több nevezést is el tudunk képzelni.

Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy próbára tegye magát, és kiderüljön, képes-e a szimbolikus, egyben nagyon komoly teljesítményt kihozni magából.

Időmérést nem biztosítunk, ezzel is kiemelve, hogy ez nem verseny, hanem hagyományos értelemben vett kihívás, ahol önmagunk legyőzése a cél. Frissítőpontot állítunk fel, illetve a célban is igyekszünk biztosítani némi kalória-utánpótlást.

Mindezt közösségi munkában, illetve szponzoraink segítségével, minimális nevezési díj ellenében tesszük. Szeretnénk ezt az állapotot minél tovább fenntartani, ugyanis így hozzáférhető a legtöbb ember számára egy ilyen szabadidős program. Fontosnak tartjuk, hogy az egészséges életmód, a testedzés, annak népszerűsítése minél több ember számára adott legyen, az üzenet minél több helyre eljuthasson.

Tartalmas és hasznos szabadidő-eltöltési programot kívánunk biztosítani a sportolni vágyók számára, mely emberközeli és barátságos hangulatú, és segítőn kínálja a lehetőséget mindenki számára, hogy kipróbálja magát, el tud-e végezni egy VÁLkörzést.

A közös erőfeszítés és a közös teljesítmény önkéntelenül is szorosabbra fűzi az emberi kapcsolatokat.

Csak egy kör….Vál körül

Alapinformációk

Időpont: 2022.05.21.
Helyszín: 2473 Vál, Széchenyi utcai Játszótér
Sport kihívás rendezője: Vál Községi Sportbarátok Egyesülete – Vál-KSE
Esemény szervező-partnere: Bencsik Barnabás

 

Futó Távok:
1200 m – aszfalt (9:26)
2 km – aszfalt (9:24)
5 km – aszfalt + murva (1km) (9:22)
6.5km – terep, 50m szintkülönbség (9:20)

Kerékpáros távok:
5 km – aszfalt + murva (1km) (9:17)
6.5 km – terep, 50m szintkülönbség (9:15)

 

Díjazás: Minden résztvevő befutócsomagban és EGYEDI befutóéremben részesül. A különböző távok első férfi és női helyezettjei ezek mellett ajándékcsomagban részesülnek

Külön-díjazás: Teljesítsd a választott távot jelmezben

Rajt: 9:15-től
Rajtszám-felvétel és a felelősségvállalási és az adatvédelmi nyilatkozat aláírása: A kihívás napján a helyszínen 8:00-tól

Résztvevők számának limite: 500 fő

Útvonalak

Nevezés, részvételi információk

Előnevezés

Nevezési díj tartalmazza: részvétel az eseményen, rajtszám, frissítés, befutócsomag, a teljesítőknek EGYEDI befutóérem, orvosi szolgálat, biztosított útvonal

 

Nevezési díjak (választott távtól függetlenül):

 • Gyerek (18 éves korig): 1.000.-
 • Felnőtt: 2.000.-
  A nevezési díjból befolyt bevételt a szervezés költségeire, illetve karitatív célokra fordítjuk.

Nevezés módja:

Befizetés módja:

 • átutalással a Vál KSE bankszámla számára
 • személyesen készpénzben: Bencsik Barnabás, 2473 Vál Vágóhíd utca 20.

 

Helyszíni nevezés

Korlátozott számban lehetőség lesz a helyszínen is nevezni. Ilyen esetben a nevezési díj nem tartalmaz egyedi futóérmet és befutó csomagot.

Helyszíni nevezési díj tartalmazza: részvétel az eseményen, rajtszám, frissítés, a teljesítőknek egyszerű érem, orvosi szolgálat, biztosított útvonal

 

Nevezési díjak (választott távtól függetlenül):

 • Gyerek (18 éves korig): 500.-
 • Felnőtt: 1.000.-

Nevezés módja:

 • A rendezvény helyszínén és napján.
 • 8:00-9:00 között a rajtszámátvételi pultnál

Díjazás

A különböző távok első női és férfi helyezettjei az egyedi befutóérem és befutócsomag mellett ajándékcsomagban részesülnek.

Ünnepélyes átadás az összes versenytáv lezárulta után a helyszínen várható.

A távokat jelmezben teljesítők közül a legkreatívabb (zsűri döntése alapján) jelmezt viselő résztvevő különdíjban részesül.

Tudnivalók az esemény napjára

Rendezvény helyszínének megközelítése
 • A váli lakosokat kérem, hogy autó nélkül közelítsék meg a Széchényi utcát. Az esemény ideje alatt a Játszótér és a Templom között az utat a polgárőrök lezárják
 • Vendégeink autójukat a váli ismerőseiknél, a focipályánál vagy a kastély előtt parkolják le
 • Öltöző sátrat biztosítunk
 • Kérek mindenkit érkezzen időben!
 • Rajtszám-felvétel helyszínen 8:00-tól
 • Rajt 9:15 (rajtszámmal, bemelegítve)

WC
A helyszínen mobil WC-ket állítunk fel.

Öltözők
A helyszínen férfi és női öltöző sátrakat állítunk fel.

Egyéb tudnivalók

 • A kihíváson minden felkészült futó/kerékpáros rajthoz állhat, aki elfogadja a kiírásban foglalt feltételeket.
 • A rajtszámod elöl viseld! Ügyelj rá, hogy mindig jól látható legyen, és ne hajtsd össze! Gondoskodj róla, hogy a rajtszámod helyesen legyen felerősítve!
 • NEM AJÁNLOTT részvétel közben a külvilág zajait tompító bármilyen zene- vagy egyéb lejátszót egyszerre mindkét fülbe bedugva hallgatni, használni. A fülhallgató elnyomja a külső zajokat, így a résztvevő akadályozhatja a többi résztvevőt és a munkájukat végző szervezőket, orvosi csapatot.
 • Az eseményen értékmegőrzést nem vállalunk.
 • Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A szervezők fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

Orvosi tudnivaló

 • Ha a kihívás napján a rajt előtt valamilyen egészségügyi panasz merülne fel, az orvosi segítséget a célterületen találod meg.
 • Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz, a legközelebbi kilométerjelző tábla őrének kell szólni, vagy a frissítő állomáson kell jelezni hol történt a rosszullét.
 • Minden rajtszámon van egy SOS orvosi szám is.
 • Megjegyzés: Ha gyógyszer hatása alatt vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett futsz, ezt írd a rajtszámod hátoldalára.

Fontos figyelmeztetés!

 • A rendezvényen való részvétel során minden kedves érdeklődő, illetve résztvevő a saját egészségi állapotának, teherbírásának és edzettségének megfelelően, saját megítélése szerint és döntése alapján végzi a kihívást.
 • A sporttevékenység az összes élettani előnye mellett – nagyon kis mértékben ugyan, de – veszélyeket is jelenthet.
 • Fontos, hogy komoly teljesítmény előtt konzultálj az orvosoddal!
 • Csak felkészülten vegyél részt az átlagosnál nagyobb igénybevételt jelentő sporteseményen vagy megterhelőbb edzésen!
 • Betegen, sérülten, lázasan, hányás vagy hasmenés után ne vegyél részt a kinézett eseményen!
 • Bármilyen szokatlan jelet érzel magadon sportolás közben, lassíts, állj meg, ha kell, kérj segítséget!
 • A fentiek nem függenek a sporttevékenység hosszától, egyedi, hogy kinek mi jelent komoly teljesítményt. Légy felelős önmagadért, sportolj okosan!

További hasznos információk

Esemény napján
 • Mindig érdemes odafigyelni a rendezvény hangosbemondójára!
 • Néhány dolog megváltozhat, módosulhat az esemény napján és erről csak így tudunk már tájékoztatni.

Elveszett gyerekek

 • Az esemény forgatagában szülőktől elkeveredett gyermekekről az információs pultnál tudnak felvilágosítást adni.
 • Kérünk Benneteket, hogy hozzájuk és ne a nagyszínpadon dolgozókhoz forduljatok segítségért!
 • Ha elveszettnek vélt gyereket találtok, kísérjétek az információs pulthoz!
  A rajtszám hátuljára ráírhatjátok azt a mobilszámot, amit hívhatunk, ha elveszettnek hitt gyerekkel találkozunk. A telefonszám felírása után a rajtszámot helyezzétek el a gyereken!

Futó etikett

 • Érkezz időben! – hogy a rendezvény helyszínén és az öltözőknél elkerüld a sorban állásból adódó idegeskedést, hogy legyen időd találkozni a rég nem látott barátokkal, vagy hogy új ismerősökre, futótársakra találj.
 • Ne engedd, hogy olyan futó fusson melletted, aki nem nevezett be a kihívásra! Nem igazságos azokkal szemben, akik fizettek azért, hogy futhassanak.
 • Ha pár másik futóval haladsz együtt, ne álljátok el az utat teljes szélességében. Ha hallod, hogy valaki megelőzne, mihamarabb állj félre és hagyd őt elmenni.
 • Kérünk, hogy a rendezvény területén és az útvonalon, különösen a frissítő állomásokon is ügyelj a tisztaságra! Használd a kihelyezett hulladéktárolókat, és ne szórd el a szemetet! A rendezvény helyszíne eredeti állapotba való visszaállítása nagyon nagy feladat, köszönjük, hogy ezzel is segítetted a munkánkat!

Adatkezelési nyilatkozat

Az esemény napján szükséges aláírással nyilatkozni, hogy kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy az online nevezési felületen bekért személyes adataidat a Vál-KSE (2473 Vál, 499/1 hrsz.) kezelje. Az Egyesület kizárólag olyan személyes adatokat kezel, amelyek az adott konkrét adatkezelési cél (sport-rendezvény lebonyolítása) szempontjából szükségesek.

A rendezvényen való részvétellel automatikusan hozzájárulsz a rólad készült fotók és videóanyagok közléshez, de ennek módosítását, törlését a rendezvény előtti időpontig kérheted, illetve az interneten publikált kép és videó anyagok törlését a későbbiekben bármikor kérelmezheted.

Kijelented továbbá, hogy ezen hozzájárulásodat önkéntesen, minden külső befolyás nélkül, a megfelelő tájékoztatás és a vonatkozó jogszabályi rendelkezések ismeretében teszed meg.

Hajrá!

Bencsik Barnabás
00-36/70-241-0532
valkorzes@gmail.com
https://www.facebook.com/V%C3%81Lk%C3%B6rz%C3%A9s-113714724547050
Válkörzés